THEATROLOGA KAI ALLA : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΟΜΠΑ Bookmark and Share

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΟΜΠΑ


Αντώνης Κρόμπας: Με τον Φρίντομ έχουμε παράλληλους βίους

 

Με αφορμή την παράσταση «ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ» όπου πρωταγωνιστεί ένα ολόκληρο Καλοκαίρι, με περιοδεία κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα, ο Αντώνης Κρόμπας, γνωστός και ως Φρίντομ από το σίριαλ «Συμμαθητές», μας μιλάει για τον ρόλο του, το θέατρο, την τηλεόραση και για τη ζωή του ως οικογενειάρχης πλέον…

 

 


Θ&α:  Θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για το ρόλο που υποδύεστε στο έργο «Κοκομπλόκο».

 

Α. Κ.: Ο ρόλος μου στο έργο είναι ο σύζυγος της Βασιλικής Ανδρίτσου την οποία απατώ με τη Σοφία Μανωλάκου, όπου ο κουμπάρος μας ο Νίκος Μουτσινάς- που έχει γράψει και έχει επίσης σκηνοθετήσει το έργο- έχει συνάψει σχέση με τη γυναίκα μου. Οπότε όπως καταλαβαίνετε γίνεται ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και μοιχειών όπου στο τέλος αποκαλύπτονται όλα και γίνεται ένας χαμός. Η παράσταση έχει πάρα πολύ γέλιο, έχει συνεχείς ανατροπές, έναν φρενήρη ρυθμό και είμαι σίγουρος ότι αυτός που θα έρθει τις πέντε μέρες που είμαστε στη Θεσσαλονίκη θα το χαρεί με την ψυχή του.

 

Θ&α:  Όσον αφορά στους ρόλους. Σας έχουμε δει κυρίως σε κωμωδίες. Θα θέλατε να παίξετε και δράμα;

 

Α. Κ.: Στο θέατρο έχω παίξει δράμα, αρκετό μάλιστα θα έλεγα και σε αρκετές παραστάσεις. Απλά στην τηλεόραση έχει γίνει συμπωματικά έτσι και όχι μόνο, που έχω γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό από κωμωδίες.

 

Θ&α:  Θα θέλατε να σας προτείνουν και κάτι δραματικό;

 

Α. Κ.: Φυσικά. Το προτιμώ εξίσου με το κωμικό. Αλλοίμονο, ένας ηθοποιός οφείλει να τα κάνει όλα εξίσου καλά. Μου αρέσει το δράμα, μ’ αρέσουν ακραίοι ρόλοι. Στη σχολή είχα κάνει όλους τους ψυχοπαθείς, όλους τους τρελλούς, τους ψυχασθενείς. Αυτούς τους ρόλους τους γούσταρα πάρα πολύ.

 

Θ&α:  Τι προτιμάτε; Θέατρο ή τηλεόραση;

 

Α. Κ.: Σαφώς και τα δύο. Είναι εντελώς διαφορετικά είδη και πραγματικά και στα δύο βρίσκεις και μεγαλείο και ενδιαφέρον και θα ήθελα να τα κάνω και τα δύο παράλληλα όπως και τα κάνω.

 

Θ&α: «Οι Συμμαθητές» θα συνεχίσουν (το σίριαλ του ΑΝΤΕΝΝΑ όπου πρωταγωνιστεί ο κ. Κρόμπας ως Φρίντομ);

 

Α. Κ.: Ναι, θα συνεχίσουν. Για ακόμη μια χρονιά. Κάποιες αποχωρήσεις θα έχουμε, κάποιοι θα φύγουν, κάποιοι καινούριοι θα έρθουν, θα έχουμε ανακατατάξεις, αλλά θα συνεχίσουμε.

 

Θ&α:  Πώς βλέπετε τον ρόλο του Φρίντομ;

 

Α. Κ.: Τον διασκεδάζω πάρα πολύ και έχουμε σε μεγάλο βαθμό παράλληλους βίους. Ο Φρίντομ έβαλε τάξη στη ζωή του και έγινε πατέρας, κι εγώ έγινα, έβαλα μια τάξη και έγινα πατέρας στη ζωή, οπότε έχουμε πολλά κοινά στοιχεία.

 

Θ&α:  Να σας ζήσει.

 

Α. Κ.: Ευχαριστώ πάρα πολύ.

 

Θ&α:  Με πάτε στη επόμενη ερώτηση. Η γυναίκα σας είναι ηθοποιός. Πώς συμβιώνουν δύο ηθοποιοί; Δεδομένου ότι έχουν μεγαλύτερο «εγώ» από τους υπόλοιπους ανθρώπους;

 

Α. Κ.: Αυτό είναι δεδομένο;

 

Θ&α:  Όχι, ως συνήθως.

 

Α. Κ.: Κοιτάξτε, το καλό της υπόθεσης είναι ότι ξέρει τις ανάγκες του επαγγέλματος, ξέρει τα ωράρια, μιλάμε την ίδια γλώσσα όσον αφορά αυτό, οπότε μπορεί ο ένας να καταλάβει τον άλλο σε μεγάλο βαθμό. Τώρα, βεβαίως, όταν δουλεύουμε συγχρόνως, εκεί δημιουργούνται διάφορα θέματα τα οποία όμως λύνονται ευτυχώς γιατί είμαστε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον οπότε όλα μπαίνουν σε μια σειρά.

 

Θ&α:  Κι αν υπάρχει εκατέρωθεν κατανόηση…

 

Α. Κ.: Βεβαίως, ξεκινάμε από την κατανόηση. Αλλοίμονο.

 

Θ&α:  Από ποια δραματική σχολή αποφοιτήσατε;

 

Α. Κ.: Από τη σχολή Βεάκη, το 1997.

 

Θ&α:  Αυτή την χρονική περίοδο γίνονται οι εγγραφές και στις δραματικές σχολές. Θα προτείνατε σε κάποιο παιδί να ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού;

 

Α. Κ.: Είναι ένα επάγγελμα το οποίο δεν περιμένεις τις προτροπές των άλλων για να το κάνεις. Σε οδηγεί κάτι μέσα σου και έχεις την ευθύνη της επιλογής σου. Γιατί αργότερα που θα βγεις στη δουλειά και θα τα βρεις τα πράγματα ενδεχομένως «μπαστούνια», όπως τα βρήκαν πολλοί -και συμβαίνει και σε πάρα πολλούς χώρους αυτό- δεν θα πρέπει να υπάρχει κανείς για να του φορτώσεις την ευθύνη σου. Είναι μια επιλογή που κάνεις μόνος σου. Είτε πιστώνεσαι την επιτυχία, είτε χρεώνεσαι την αποτυχία.

 

Θ&α:  Η επιτυχία ίσως να έρθει αργότερα, θα πρέπει να υπάρχει υπομονή.

 

Α. Κ.: Επίσης, η επιτυχία μπορεί να μην έρθει ποτέ.

 

Θ&α:  Θέλετε να μου πείτε ότι κάποιος πρέπει να το κάνει περισσότερο για τον ίδιο, για την ψυχή του και όχι κυρίως για την επιτυχία, ή τα λεφτά ή ο,τιδήποτε.

 

Α. Κ.: Αυτό που σας λέω είναι ότι εγώ δεν θα έπαιρνα την ευθύνη να πω σε κάποιον, «ναι ρε, κάνεις για αυτό, όρμα». Δεν θα την έπαιρνα αυτή την ευθύνη. Γιατί είναι ένα τόσο επισφαλές επάγγελμα που δεν μπορείς να πάρεις την ευθύνη, να παρασύρεις κάποιον, ή να ενθαρρύνεις αν θέλετε. Από την  άλλη, αν ήμουν στη θέση ενός παιδιού 17-18 χρονών σήμερα, δεν θα περίμενα να ακούσω κανέναν. Ή θα το ένιωθα τόσο πηγαία μέσα μου από την ανάγκη και το μεράκι να κάνω αυτή τη δουλειά ή δεν θα ασχολιόμουν καθόλου. Δεν το κάνεις για βιοπορισμό αυτό. «Τι να γίνω; -Α, ας ασχοληθώ με το θέατρο». Δεν γίνεται έτσι.

 

 

Θ&α:  Υπάρχει και τόση ανεργία στον κλάδο. Είναι τόσοι πολλοί οι ηθοποιοί.

 

Α. Κ.: Παντού πολλοί είμαστε πια. Σε όλους τους χώρους είμαστε πολλοί και υπάρχει μεγάλη ανεργία. Αυτό δεν κάνει μεγάλη διαφορά σε εμάς.

 

 

Θ&α:  Και κάτι τελευταίο. Έχετε κάποιο σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα; Σας φαίνεται περισσότερο κωμική ή δραματική; Ή τραγική;

 

Α. Κ.: Αυτά συνυπάρχουν. Πάντα η κωμωδία κρύβει μια τραγικότητα και πάντα η τραγικότητα κρύβει μια κωμικότητα. Εμείς, να το θέσω έτσι, ως καλλιτέχνες, οφείλουμε να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα να σατιρίσουμε λίγο την κατάσταση για να καταφέρουμε όλοι να περάσουμε αυτόν τον κάβο που περνάει η χώρα μας και να περάσουμε απέναντι, στην άλλη όχθη με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και αλώβητοι. Αυτό θα κάνουμε και σήμερα, αυτό κάνουμε κάθε μέρα, παίζοντας την παράστασή μας και χαρίζοντας γέλιο στον κόσμο.

 

Θ&α:  Δηλαδή είναι πολύ σημαντική η ηθική ανάταση.

 

Α. Κ.: Ακριβώς. Φυσικά. Και να πεις, βρε αδερφέ, την υγειά μας να ‘χουμε. Κάποια στιγμή δηλαδή, οκ, ναι. Άλλες γενιές έζησαν χούντες, οι παλιότερες έζησαν εμφυλίους και πολέμους και Γερμανούς, και, και, και. Η δική μας η γενιά έτυχε να ζήσει αυτό. Τι να κάνουμε; Θα το περάσουμε.


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ» ΘΑ «ΑΝΕΒΕΙ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ 1 ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

--------------------------ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ


Αγοράστε έργα τέχνης